Wednesday, November 16, 2011

TAG XD

Assalamualaikum.


Oukeyh! Aku di tag oleh http://erytaleb.blogspot.com/2011/11/tag.html , Tak berapa nak kenal lah but he tag me. So, dah bosan-bosan ni aku jawablah. Shah! Kau tag aku dulu aku tak dapat la membalasnye. contest dah tutop. HAHA.
**********************************
There is rules...

1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOUll ARE READING THIS’ YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.

1.Can blind people see their dreams?
Yeah sure lah. Dreams does not need eyes to see. =)

2. Why do most cars have speedometers that go up to at least 130 when you legally can't go that fast on any road?
Yeah. terfikir gak aku kadang-kadang. Maybe for use of EMERGENCY only? =)

3.Do you think of yourself as a stalker?
Yeah. I'm a great stalker. HAHAHA XD

4. How often do you lick your lips a day?
Ada pulak masa aku nak kira. keh3. :D

5. what is the one web site that you visit that you would not want anyone to know that you visit.
If I tell you, then it will not be the "would not want anyone to know" rite? HAHA XD

6. how long can you hold your breath- start now!
40sec! HAHA. *semput dah*

7. who is your favorite cartoon character?
detective conan! HAHA XD

8. If you had tickets to the world cup who would you take?
Abah aku!!!! HAHA XD

9. what is the craziest thing you would do for WC tickets?
I'm not that crazy enough to get WC tickets. Keh3.

10. What is your favorite places?
Secret Recipe. Sebab aku suka kek!

11. Have you ever farted at public??when?
Manusia normal biase melakukannya. Bila? Semalam pun ada. Hari ni pun ada. Hari-hari ada. HAHA XD
********************************
Okay. Harus ke aku tag orang? Ermmm. Bolehla. Nasib mung la~
5. Wan!
8. Zu!
And the 11 QUESTION from me adalah:
1. Yang kena tag ni kenal ke aku? Kalau kenal boleh bagitahu one word yang korang describe aku? Just ONE!
2. Apa dalam fikiran anda sekarang?
3. Jika saya GENIUS, saya........... *sila sambung ayat*
4. Apa haiwan yang sangat comel pada pandangan anda?
5. Anda pernah tipu siapa-siapa yang paling rapat dengan anda?
6. Apa perkara menyedihkan anda minggu ini?
7. Tempat paling menarik yang anda impikan untuk pergi?
8. Dah besar nak jadi apa?
9. Pernah jatuh cinta tapi tak cakap kat orang tu? *kontroversi gila soalan*
10. Antara duduk rumah dan lepak dengan kawan, anda lebih prefer yang mana?
11. Ada rasa nak sekeh siapa-siapa tak sekarang?

p/s: good luck! :D

Monday, November 14, 2011

Akak Aku KAWEN dah?

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat akak kesayangan aku tu sudah selamat di nikah kan dengan buah hati nya Mizan. Heiip. Bukan Sultan Mizan lah. Ape kau ni. HAHA :D

Well, aku sebagai pengapit nya, teramat sangat lah busy berkejar kesana kemari semata-mata untuk merealisasikan impian kakak kesayangan aku yang sorang ni. =)

Aku biarkan kerja-kerja melambak aku yang bertimbun tu *buat macam tak nampak je buku-buku tepi meja*berkejar ke Rawang pada 8/11/2011 membawa Alza seorang diri dari Melaka. Kau tahu ke? Aku tak pernah bawak kereta SEBESAR tu malah TAK pernah sekali-kali bawak kereta melintas jauh dari ruang MELAKA seorang diri. Untuk kakak aku, aku redah gak malam-malam ditemani hujan renyai dan sampai ke SUBANG jam 10.30 malam lebih kurang. Tunggu kakak aku habis kerja dekat Coffe Bean & Tea Leaf Subang Parade, jam 11 malam lebih-lebih gitu baru aku sampai RAWANG. Seriously penat!

*******************************************************

Okay2. Aku cerita banyak-banyak pun tak best kan? Aku sumbat lah gambar bagi tatapan kamu, kamu dan kamu untuk tengok kakak kita yang dah macam ala-ala Tiz versi tembam. Keh3. XD

Oh yeah! Kakak aku selamat diijab kabul kan pada 11/11/2011 pada jam 11.30pagi dengan 3 kali lafaz. =)


hah! ni dia pelamin hasil decoration aku + kakak aku. Hebat tak? HAHAHA. Okay2. Stage tu suami dia yang buatkan. Aku tinggal decorate je. Keh3. :D




Tadaaa! Yang atas tu dia 3 dara pingitan. Eh. Tinggal 2 dara pingitan je. Sorang dah jadi bini orang. HAHAHA :D

Yang sorang2 baju kelabu tu sepupu aku Syasya.


Hah. Yang ni 4 beradik yang banyak jugak bantu kitorang kemas rumah and siapkan ape patut. The beloved sepupu sepapat. =)


Jeng jeng jeng. HAHA. ni dia Tiz Zaqyah versi tembam. Keh3. Jangan marah haaa~

Anyway. Aku mengharapkan yang baik-baik sahaja untuk kakak kesayangan aku yang sorang ni. Amin.... Takde kakak lain dah! huuuuuu~

p/s: cepat sikit. Nak dengar ada budak kecik panggil kita Aunty Ngah. HAHAHA :D

Wednesday, November 9, 2011

PATUNG MAINAN KAU KE?

Assalamualaikum


Ape? no hilang? hah? nak mintak? keh3. *gelak jahat sengaja*

**********************************************************

Aku bukan budak baik yang kau kenal. Aku dah JAHAT.

Aku rasa semua manusia reti bahasa. Kalau dah orang diam tu maknenye tak nak la kan? Ke kau memang susah nak faham or ayat kasar dia "tak malu"?

Yang sorang sibuk nak block2 aku pastu stalk pakai profile lain. haish~ Kau ingat kau sorang je reti stalk ke? Tapi se stlak-stalk aku pun tak lah kantoi kan~ HAHAHA

Yang lagi sorang sibuk mintak no ni ape pasal? Kau hengat aku tak tau ke fon kau dah berbulan hilang. Dah clash, carik aku balik? Kesian. Punya la ramai awek bersusun cari kau, aku jugak yang kau PM? *aku stalker sejati. HAHAHA*Oi. Awek single ramai tu. Cun kot. So, mintak no diorang okay? =)

Yang lagi sorang ni aku tak paham bebenor dah. Tak nak balas tu, dahla. Ke nak aku remove terus? Tak sedap la kan kau add aku, aku remove kau. Macam agak kurang sopan di situ. Hari-hari Hai izzati. Kaki nak? Bukannya aku tak pernah balas langsung. Tapi entah ape2 je soalan kau kan. Malas aku pk. =_=

Okay lah. Aku pun dah ngantuk. Malas layan. Kau hiduplah berbahagia. Bukan aku putuskan tali persahabatan. Cuma, itu jalan terbaik. Sebab aku dah letih jadi PATUNG MAINAN.

Jangan risau. Aku MAAFKAN kau and hope the same things from you. =)

p/s: aku bukan bajet HOT. tapi aku dah penat pendam. Kbai.

Wednesday, November 2, 2011

Degil Eh?

Assalamualaikum


Tough sem. So please, fahami perasaan aku yang sekarang ni MUDAH:
1. Kecil hati
2. Marah ikut suka
3. Kuat sentap *ermmm. bukan memang ke?*
4. Need some space
5. Sound orang depan2 bila kau menjengkelkan!

***************************************************

Tajuk aku ada kena mengena dengan point nombor 5. Kenapa? Sebab kau memang degil! Kau tau aku in a relationship, tapi kau tetap over do kan?

KAU dan KAU dan KAU!

Nak calling2 aku, aku takde hal, aku anggap kau kawan je lah bukan kawan baik aku pun kan~ So, no need to keep calling me SAYANG. Please do STOP it.

Kau nak lebih2 kau cari awek sorang. Yes I know, kau umur pun dah boleh kahwin, BUT bukan aku eh.

I do talk to people nicely cause itu AJARAN abah aku. " Kena ingat, tak suka or tak nak orang yang nak kita, jangan tolak terus or macam dia tak ada hati. Nanti T gak yang susah" * T is my short name yang ABAH sahaja BOLEH panggil okay* (tak perlu kot explain kan? erk.)

Kau nak yunk2 aku tu aku pun takleh nak terima. Kawan2 aku yang rapat je boleh nak yunk aku okay?

Oh yes. STOP promoting yourself. =_="

"Ohh, I tengok you asek posting about CATS, I suka gila CATS. Suka sangat. :)))" <-- perlu ke?

Yeah. I do love cats, boy. And yes I said I love guys who REALLY love to care CATS. BUT please. Tak payah nak promote sangat about cats or whatsoever benda lain yang aku post okay? Thanks.

Lastly. Tak payah nak cerita pung pang pung pang sana sini, pusing-pusing ayat sana sini untuk membuktikan kononnya kau memang single sedangkan depan mata aku kau tu in a relationship.

KAU INGAT AKU NI BUTA IT KE?

Ehhh, Aku tak heran lah kau ada awek ke tak. Aku tak nak kau pun. NAH HAMBEK! Aku cuma PANTANG betul kalau kau nak kawan dengan aku, tapi kau tipu aku hidup2. Lepas tu nak pusing-pusing ayat macam aku ni PEREMPUAN JAHAT GILA NAK mati!

*************************************************

Aku tak kata korang tak kacak.
Aku tak kata korang tak baik.
Aku tak kata korang desperate.

Mungkin korang jodoh aku mungkin tidak. BUT for now, please. Aku in a relationship dan kita hanya cuma KAWAN BIASA. Sangat tersangat sangatlah BIASA. Bukan KAWAN BAIK.

***********************************************

P/s: Memang tak kan ada gadis seperti aku, TAPI yang LEBIH BAIK, BANYAK.