Saturday, May 21, 2011

Hana Tajima?

Assalamualaikum~

Yeay2 hari ni cuti! ^^,
kenapa aku suka? sebab AM (ass. mngr) yg in charge aku sgt pantang nampak aku.. kalau terserempak, gerenti beb.. gerenti dia ckp mcm ni..
"hah! izzati. sini sekejap. ermm. sy ade keje utk awk."

duhh! dah name pun praktikal, kena la ade keje nak wat right? but, keje yg encik bagi minggu lepas pun x berusik lagi. camne nak habiskan kalau encik bagi lagi dan lagi dan lagi. sabar jelah~

Watsoeveridontcare~ harini aku agak pening2 macam nak muntah pun ade.. euww~ ape cerita pasal benda x senonoh ni.. haha. heh! blog aku la. kau lupa ke? aku xnk merepek bnyk. aku cuma nak ckp pasal tajuk aku kali ni. aku rasa ramai gurls out there kenal n tau style tudung (it's not tudung actually) Hana Tajima. she's so pretty ok. really jeles dgn dia. haha. :D

Aku ni dulu pakai tudung bawal. kau kenal tudung bawal kan? haha. tu zaman tok nenek taun 2000. skrg dh 2011 beb. ape barang pakai bawal. kan? kan? haha. xla. depends dkt org jugak kan? aku x suka tudung bawal. why? sebab muka aku BULAT! haha. it's quite hard nak get it right u know. =_="

Wednesday, May 11, 2011

Oh Perodua~

Assalamualaikum.

Hari ni dah masuk hari ke tiga aku kat Machining Department Perodua. Sorry la x dpt nak update. (mcm la ade yg nak bace) haha. terlalu kurang sihat sejak start internship ni. Batuk, sakit kepala, sakit kaki. Maybe environment nya xla mcm dlm hutan rimba (leh hirup udara segar).

1st day aku dtg daftar sendiri. ade yg siap bwk family dtg. huhu.. xpe2.. Anyway, aku mmg tebalkan muka aku jadi org plg peramah kat situ.perempuan pn x ramai. lelaki dlm 11 org. perempuan 10 org. haha.. dan yang membanggakan saya, hampir separuh adalah student UTeM. ada la yg aku kenal sbb penah camp same2 dr tahun 1 sampai la yg baru2 ni. haha. muka familiar je semua.. tap yang menyedihkan aku, aku sorg je tercampak kat Engine (Machining Department). Biasela, awal2 cam orang bodoh je duk je. ada yang mcm mls je nak tengok aku. haha. xpela.. nasib baik ada sorg engineer ni, along, peramah la jugak, bwk aku g amek PPE, borak2 ngan aku kalau die xde keje. haha.

Friday, May 6, 2011

Latihan Industri?

Assalamualaikum

oh well.. dengan ini saya sebagai wakil pelajar2 UTeM jurusan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Pembuatan (Rekabentuk) mengumumkan bahawa EXAM kami sudah TAMAT!

sukanya bila dia ceria~ hahaha

okay2.. selepas selesai sesi kemas mengemas di rumah sewa..
akhirnya aku ade di rumah ibu dan ayah.. YES! =)

Tapi kan wak.. kita sedih la.. kejap je dapat duk kampung ni.. uhuk3~ =(

kenapa? ape nak tanye banyak2 ni.. mesti la sebab tajuk kat atas tu.. kalau x, watpe aku buh tajuk.. hadoi! ngee~ :D

Ok. latihan industri atau lebih senang aku nak taip LI, akan bemula ISNIN depan. maksudnya next week la.. baru habis tensi2 (tension) dengan paper finale exam, terus straight forward g praktikal pulak. hadoi~

Tuesday, May 3, 2011

Oh no!

Assalamualaikum~

Bnyk benda berlaku hari ni. Aku malas nak cite panjang2. sebab aku pon x berapa rase nak menaip. haha :D

1. Ada exam DFMA (Design for Manufacturing & Assembly). Exam yg aku pun x sangka leh sakit gile kepala nak pk macam mane aku nk goreng ayat2 yang sedia ada dalam otak aku bila soalan yang keluar x sama dengan apa yang ada dalam otak aku. paham x? hahaha. x paham sudah!

2. Demam. Yes. Mula2 aku x sedar pun aku demam. haha. tapi tadi time beli makanan utk tgh hari, aku borak la jap dengan sorg
akak ni.. dia yang tegur aku tentang suhu badan yang panas ni. demam time exam tu biasela kan.. :D