Friday, April 29, 2011

Jika Kau Seorang Perempuan

Assalamualaikum

Mesti ade yg pelik kan. "Rajin pulak minah ni nk update". haha.. Next paper aku adelah pada 3/6. So ikut suka akula nak rajin ke x.. (hurmm. ade kene ngena ke?) watsoeveridontcare~ B4 ni aku ade ckp ape aku x suka pasal laki. siap wat ranking kau~ haha.. kali ni ape kate aku cuba bgtau ape aku x suka pasal perempuan. Tapi sebelum ape2.. aku nk mintak maaf la kalau ade yg terasa.. Tapi ni secara rambang je.. Ok?

1. Smokers!


hahaha.. mesti ade yg ckp. "ek eleh, same je cam point first utk laki." eh HELO! aku dah mmg x suka smokers. ape yg kau nk bising. haha :D Laki smoking aku leh terima just jgn la smoke dpn aku. tapi kalau nk wat laki, oh no! aku nk yg non smokers. Perempuan ni aku rase semua org dh setting mind diorg dgn label "perempuan ayu. Perempuan manis. Perempuan baik" ok. so, kalau ternampak yg smoking tu, terus jadi "perempuan teruk. perempuan sosial. etc." Perempuan ni mudah sangat kena FITNAH. so, jaga la diri tu elok2.

2. Berlagak!

haaa. ni macam ala2 MAKCIK KLASIK (MK) korang ni la.. hahaha.. manusia ni mudah rasa bangga kan? tipu la kalau kau dapat A dlm exam kau x penah rase BANGGA LANGSUNG! mesti plg minimum pon 10% bangga tu ade. kan? lelaki pempuan same je ade yg berlagak. tapi, xtaula perempuan ni mungkin bila berlagak tu dia OVER acting sikit. Contoh paling mudah orang kaya berlagak. aku cite ckt pengalaman aku.
Lokasi: Shopping Mall.
Pelanggan berketurunan: Melayu
Pelanggan (L): Miss, u ada size L for this shirt x?
Aku: Owh, sekejap ye encik.. (sambil belek2 baju kat counter). Erm.. Sorry sir, xde. dah habis stock. (sambil tu pandang gak pempuan sebelah die. muka die cam x puas ati je)
Pelanggan (L): Owh. This brand quite new for me and it's look like quite expensive. How bout this one? (sambil tnjuk baju yg laen kat aku).
Aku: Owh, that the only shirt left for size L. Sorry sir.
Pelanggan (P): What kind of brand is this? Oh my God. Do you have any Polo or else around here?
Aku: Sorry miss. Tak ada.
Then perempuan tu pon tarik la laki tu belah terus. sambil ckp "I told u this place s**k"
watsoeveridontcare lah kak oi~ Bawak la DUIT kau yg berkepok-kepok cam kopok lekor tu dalam KUBUR!

3. Gedik!

secara jujur aku susah nak detect perempuan gedik tu macam mane. tapi pada aku bila aku ternampak perempuan yang dh macam ulat dekat sorang laki aku rasa macam , erk? public la weh. kau nak usik pipi die ke gurau2 ke boleh. tp jgn la sampai dpn aku kau maen "ala kuci-kuci", geletek2 sampai peluk2. kalau free hair tu aku cam ok fine. tapi pakai baju kurung, tudung dh macam gaya Hana Tajima dah. huhu.. gedik2 kat tempat laen la ye.. sorry~

4. Queen control!

haha.. adekah aku seorang queen control? ntahla.. kadang2 kan wak, pakwe sy kate sy queen control. tapi pastu dia gelak je. tapi kan wak, nak ikutkan kita x pernah kongkong pakwe kite. haha. :D (bangga diri dah keluar). of course la. lelaki ade life diorg sendiri. xkn 24 jam nak hadap tepon mesej ngan kau wahai perempuan. dia nak g maen lap dgn moto kesayangan tu pegilah. nak g TTS (teh tarik session) dgn mat2 moto besar die tu pegila. die nak g men game lwn DOTA dengan geng2 die pon pegila. Nak g mkn ngan kwn sekerja die (perempuan la selalu, jarang g ngan lelaki. :P) pon pegila sayang... wat la ape pon asalkan tau jaga diri. haa. kan senang! yang aku xleh tgk kdg2 ade perempuan yg over queen control.
a. hah, dgn sape tu? kenapa ade suara perempuan?
b. belajar dgn lelaki xpe, jgn dengan perempuan ok?
c. keje jgn notty2 tau.
d.abg g mane? Ade gurl x tadi?
and bnyk lagi~
ehem2.. kau ingt die laki (suami) kau ke? hidop die biarla die. lagi kau control, lagi die rase nak wat. lagi kau was-was dengan die, lg die rimas. silap2 esok lusa die ckp bye2 kat kau bila ade perempuan jenis x control lagi single nak kat die. haaa. time tu baru tertanye2 "ape slh sy bang?" "x cukup baik ke layanan sy?". hahadoi~ dh kau kuat control. nak wat cmne. "jgn notty" tu biasela kan. aku pon guna gak. haha. tapi kau ingt mata lelaki ni xleh x pandang perempuan ke. LUMRAH seorang lelaki pasti akan pandang wanita. BEZA nya niat die pandang tu ke arah baik or buruk. nnt dh kawen lagi la. baju,dompet,fon,kereta die semua kau nak selongkar. ni based on cerita2 yg aku sendiri tgk keliling aku. n based on true story yg org tu sendiri cte kat aku. so berpada2 la nk control pon. jangan sampai lelaki itu rimas!

5. kurang sopan!

pada aku perempuan mcm ni lelaki pon xnk kan? kurang sopan ni bnyk jenis. kurang sopan dr segi mulut kau. xpon dr segi gaya kau. Perempuan ni kalau cantik, fuh! aku tgk pon sejuk je mata. tapi sekali bukak mulut.. "Sial gile kau" "P*****k!" wooo~ kau nak marah pon agak2 la. aku pon jenis baran gak. mulut pon kadang2 xde insurans. tapi xyahla ckp kuat2 dpn org ramai. Malu yunk oi~ nnt org akan cakap "harap je lawa,tp mulut longkang" xpun "patutla, muka dengan mulut lebeh kurang je". huhu.. ni ape yg aku kdg2 terdengar org kutuk kau bila kau marah2 macam tu. kan malu tu.. Tp yg lebeh memalukan bila perempuan tu pakai tudung n sebut benda2 mcm tu. Try to be sabar/polite. kalau xleh gak, kau cepat2 pegi naek tingkat plg ats or g tempat xde org, kau jerit la kuat2. haaa. kan sedap sikit telinga org len.

6. Bajet lawa.

erm.. kadang2 aku pon bajet aku lawa. haha.. tapi kalau nk ikutkan semua perempuan LAWA. semua diciptakan dengan keindahan masing2. CUMA! bajet lawa pada aku adelah bila kau hempuk muka kau dengan makeup setebal 1 inci. kalau kau rase bnyk jerawat pon, sapu bedak biase2 la. jgnla tebal sgt. aku nak ikutkan xdelah kesah sgt kau nak makeup mcm lady gagap ke, stacy ke, kau watla. tapi nanti aku ni gak yg tambah dosa dengar org len kutok2 kau. dengar pon dosa gak tau. dah tu, pakai pon nak yg muat2 je. rase2 lawa sgt dh ni kalau muat2. hurmmm.. yg muat2 sangat tu pakaila kat umah. maksud aku muat2 tu yg betul2 melekat gila. nak masuk jari dlm baju pon x lepas. ermmm. nmpk lemak2 tepu.. (dosa lagi aku). aku x ckp. tapi aku dgr n terdetik kat hati aku. dengar n terdetik pon leh dosa tau. kurang2kanla ye..

hahahaha. bnyk nau dah ni. sape yg berjaya bace sampai abes ni aku ucapkan tahniah! n mohon maaf jika ade yg terasa. tiada niat utk buat anda yg membaca terasa. cuma membantu utk mengingatkan kalian dan diri saya sendiri. insyaAllah.

No comments:

Post a Comment