Friday, April 29, 2011

Jika Kau Seorang Lelaki

Assalamualaikum

Tiba2 hari ni aku rase nak cte ckt ape yg aku x suka tentang seorang lelaki.
Kenapa xnk cte pasal gurl?
Eh kau. Ni blog aku ke blog kau? haha. Jgn marah ha~
Ok2.. Jom tgk ranking aku.. Pada aku la~

1. Smokers!
Ops.. Sory la bang,pakcik,adik,sape2 pon berjantinakan lelaki yang smokers.. Memang aku cukop TAK SUKA! kau kenalkan aku dgn pempuan yang suka lelaki yang smoking. ade ke? xde der~ xde~ kalau ade mungkin pempuan tu pon x suka hidop lame kot. haha :D Aku x suka sbb aku boleh SESAK NAFAS bila bau asap ROKOK korang yg berkepul2 tu. hadoi~ nk smoking dok jauh2 la bang.


2. Mana janji-janji mu~

Kebanyakan kaum2 lelaki yang kenal betul dengan aku memang dah tau dah aku cukup pantang betol kalau kau dah janji tapi lepas tu tah mane perginya ntah janji kau tu.. Kau janji xnk kacau aku time aku exam tapi kau wat jugak. hish! kau janji xnk tinggalkan aku tp kau wat jugak. hishh! kau janji xnk wat keje2 jahat tapi kau wat gak. isk3~ kau janji nak dtg jumpa aku tapi sampai skrg x pnah2 nmpk pn btg idong kau. haha :D tu cite lame der.. xpe.. aku dah maafkan kau.. anyway. yang lain2 kt luar tu. hah! kau la! kau kwn aku kan! ye syg, awk la.. pakwe kite kan.. (geli jap. haha). korang dah janji so jangan sampai aku ungkit. bila aku ungkit (dosa tau x) maknenye mmg aku dah x tahan ngan korg.

3. Bajet Hot!

Owh okey. aku faham la hidop kat dunia ni.. macam2 perangai ade. aku pon kadang2 nak gak merasa HOT tu mcm mane. haha.. tapi xyahla kau BAJET sgt sampai aku nek LOYA TEKAK tgk kau. Dia ingt semua pempuan nak hadap muka dia ke? hahahadoi~ x ramai lelaki cmni. tp bila jumpa or kenal sorang yang mcm ni.. bukan pempuan je kutok. lelaki pon join jugak ok! X habes2 ke hulu ke hilir macam banyak nau keje kau. padahal x wat ape2 pon. saje nak tayang muka. Tetttt!

4. Ego Macam Saiz Ikan Paus!

hahaha.. aku ngaku aku pon kadang2 ego gak.. tapi jap je la pastu reda dah.. bagi aku 10mnt je utk aku diam. nnt aku ok la balik. tp then aku mntk maaf kan? haaaa~ kau ade nk mntk maaf x? biasenye la.. mmg kebiasaan agaknye.. lelaki ni kebanyakannya akan anggap semuanya dah ok n x payah dah nk mintak maaf bila perempuan tu sendiri dtg balik kat dia. eh HELO! kau sedar x, perempuan tu dtg balik kat kau sbb dia mls nk ego lame2. kau ade? xde der~ xde~ kau tido pastu esok bangun wat selamba ayam. kan? kan? kan? tp x smua la mcm ni.. (ayat cover) :D F.Y.I lelaki2 kat luar tu.. perempuan ni just nak dgr those words.. (saya mintak maaf ya, I'm so sorry, Sorry ye sayang, Maafkan saya k? etc..)

5. Cakap or Gelak Kuat2 macam Dia je Ade kat situ!

ni lagi satu masalah aku. aku ni of course la suara perlahan (x caye g tanye mak abah aku x pon kawan2 aku). and aku rase bkn perempuan bersuara perlahan je x suka laki jenis gni. kawan2 aku pon x suka gak (mungkin aku kena ramaikan kawan) haha :D ok2. aku tau la kau seronok cerita pasal bola la, pasal game la, kutuk2 orang la, tapi kau sedar tak volume kau tu macam la kawan kau tu dok jauh sebatu. aku tengok kadang2 kawan2 die jenis ckp xla kuat pon. harap muka je kacak, sekali bukak mulut.. hadoi~ menjeling lagi mata aku. (dosa bertambah2 la aku gni). mungkin kurang kasih sayang kot lelaki tu.. ops. sory~

6. Gurau kasar macam la perempuan ni kawan lelaki dia!

haha.. ni pon masalah gak ni.. ade ke patut gurau kasar2 macam kita kaum hawa ni same jantina dgn dia.. Oh Abang2 ku.. kitorang ni pempuan.. dilahirkan dengan sifat lemah lembut,mudah kecil hati, etc... gurau2 biase aku leh terima lagi.. kalau aku gelak tu means ok la tahap kau bergurau tu.. tapi kalau kau dah start keluar "Sial la kau", "Bodoh gila kau", "Kau xde pon lagi bagus la" etc... yes3.. memangla korang cakap sambil gelak2.. TAPI. kami ni yang perempuan terasa der~ cover la ckit ayat tu.. sentap hati mak nak~ :D

oh well.. sampai tu je mampu aku taip.. haha.. bagi aku 6 ranking ni agak top dalam hidup aku. mungkin kerana aku dulu belajar bersepah2 gak dari kecik.. and aku banyak ikot abah aku settle hal2 bisnes dia kat luar berjumpa pakcik2, or abang2. tapi.. yang lain2 pon ade gak aku x suka tapi yg lain2 tak dinyatakan tu still aku boleh pertimbangkan la.. xdela sampai aku wat muka 10sen ke, muka ketat ke hape ke. cuma 6 kat atas ni je leh wat aku SENTAP! aku kan kuat SENTAP!

watsoeveridontcare~ jam pon dh nk kul 2pg. eloklah aku beradu. haha nite2~

p/s: jika terasa ampun dan maaf ku pinta. next time aku gtau lak ape aku x suka dgn perangai perempuan. termasukla perangai aku sendiri. haha. :D PEACE!

4 comments:

  1. hmm..kna cek diri ni blik nih..

    ReplyDelete
  2. haha.. ape kau nak check shah. kau kan pemalu~ hahaha :D

    ReplyDelete
  3. haha. pe yg failed nye pemburu jejak? ekeke :D

    kau x masuk ranking. kire terbaek la gak.. cewah.

    ReplyDelete